Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Tunus'ta Başbakan’a 'İstifa et' dayağı

Tunus'ta Başbakan’a 'İstifa et' dayağı

DÜNYA Haberleri

Tunus'ta görevinden azledilen Başbakan Hişam el-Meşişi'nin, 25 Temmuz'daki darbe girişiminden önce istifa etmesi için şiddet uygulandığı iddia edildi.

İngiltere merkezli yayın yapan Middle East Eye tarafından yayımlanan habere göre Meşişi'ye yakın bir kaynak Cumhurbaşkanı Kays Said'in Başbakan'ı azletme ve Meclis’in bütün yetkilerini dondurma kararından önce Kartaca Sarayı'nda yaşananlar hakkında konuştu. Buna göre görevinden ayrılması istenen Meşişi’ye fiziksel şiddet uygulandı. Yüzünde darp izleri oluşan Meşişi, darbe girişiminden sonra kamuoyu karşısına çıkmadı.

Başbakan Meşişi'ye saldırı planında Saray'ın koruma görevlileri değil; ordu yer aldı. Ayrıca, darbe girişiminden önce Cumhurbaşkanı Said'e operasyonun nasıl gerçekleştirilmesi gerektiği konusunda Mısırlı güvenlik yetkilileri destek verdi. yaptı. Haber sitesi, Mısırlı yetkililerin Meşişi olayında nasıl bir rol oynadıklarının ise netleşmediğini kaydetti. Middle East Eye, 24 Mayıs'ta elde ettiği bazı belgelerle yayımladığı haberinde Tunus'ta bir darbe hazırlığının yapıldığını duyurmuştu. Haberde “Tunus'ta Cumhurbaşkanı Said’in danışmanları, Başbakan ve Meclis Başkanı'nın alıkonularak, Anayasa çerçevesinde yönetime tek başına el koymasını kapsayan bir darbe planı hazırlandı” denilmişti.


Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...