Kuzey Kore lideri Kim: Düşmana karşı hazırlıkları tamamlayın

Düzenleyen: / Kaynak: İHA
Kuzey Kore lideri Kim: Düşmana karşı hazırlıkları tamamlayın

DÜNYA Haberleri  / İHA

ABD ve Güney Kore ile olan gerilimli ilişkileriyle bilinen Kuzey Kore, iki ülkenin birlikte yapmayı planladığı tatbikatlar öncesinde ülkesinin askeri kapasitesini güçlendirme çağrısında bulundu.

Kuzey Kore lideri Kim Jong-un, 24-27 Temmuz tarihleri arasında düzenlenen çalıştayda askeri ve siyasi yetkilileriyle bir araya geldi.

Orduya herhangi bir yabancı provokasyonu püskürtmek için gerekli hazırlıkları tamamlama çağrısında bulunan Kim, "Komutanlar ve siyasiler tüm çabalarını, düşmanların herhangi bir askeri provokasyonuyla aktif ve saldırgan bir şekilde başa çıkmak için hazırlıkları tamamlamaya odaklamalıdır" şeklinde konuştu.

Kim, tüm ordu komutanlarını ve siyasileri, genel çalışmalarını ciddi bir şekilde gözden geçirmek ve eksikleri gidermenin yollarını bulmak için 'her zamankinden daha fazla çaba göstermeye' çağırdı. Kim 4 günlük çalıştayda ayrıca, yabancı güçleri savaş tatbikatlarını arttırmakla suçladı.

ORTAK TATBİKAT HAZIRLIKLARI SÜRÜYOR

Güney Kore ve ABD'nin yaptığı askeri tatbikatlar, son senelerde Covid-19 salgını ve Kore yarımadasını nükleer silahlardan arındırma çabaları nedeniyle iptal edilmiş veya azaltılmıştı. ABD ile Güney Kore'nin gelecek ay ortak tatbikat düzenlemeye hazırlanıyor.

İLETİŞİM KANALLARI YENİDEN AÇILMIŞTI

Kuzey ve güney komşular arasında son bir yıldır kapalı tutulan iletişim kanalları yeniden açılmış, 28 Temmuz’da ilk telefon görüşmesi gerçekleştirilmişti.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...