İngiltere'de kampanya: Aşı olan gençlere kebap

Düzenleyen:
İngiltere'de kampanya: Aşı olan gençlere kebap

DÜNYA Haberleri

Koronavirüs salgınında en büyük silah olarak görülen aşıya teşvik için ülkeler ilginç yöntemlerle halkı aşıya yönlendirmeye çalışıyor.

İngiltere’de hükumet, gençlerin Covid aşısı olmaları için ilginç bir teşvik programı geliştiriyor. Aşı olan genç yetişkinlere kebap, fast food veya sinema bileti verilecek.

Hükumet kaynakları, bu konuda 30 kadar firmayla temas kurduklarını açıkladı. The Sunday People gazetesi, Uber ve Bolt gibi taksi devlerinin de aşı olan gençlere kolaylıklar sağlayacağını bildirdi.

Aşıdan sorumlu bakan Nadhim Zahawi, planlarını destekleyen firmalara teşekkür etti. İngiltere’de halen 18-29 yaşlarındaki gençlerin yüzde 67’sine tek doz aşı yapılmış durumda. Bunun kısa sürede yüzde 80’e çıkarılması hedefleniyor.

Londra'daki Queen Mary's Üniversitesi'nde siyaset profesörü olan Tim Blake ise gençlerin sinema bileti ve pizza kuponlarıyla kandırıldığını iddia ederek planı "hile" olarak nitelendirdi.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...