İran'ın yeni cumhurbaşkanı: ABD'nin yaptırımlarını kaldırmak için çalışacağız

İran'ın yeni cumhurbaşkanı: ABD'nin yaptırımlarını kaldırmak için çalışacağız

DÜNYA Haberleri

İran'ın 8. Cumhurbaşkanı İbrahim Reisî, ABD’nin İran’a yönelik müeyyidelerini kaldırmak için çalışacaklarını ancak ekonomiyi şartlara bağlamayacaklarını söyledi.

Başkent Tahran’da düzenlenen mazbata törenine İran lideri Ali Hamaney'in yanı sıra 7. Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani, Meclis Başkanı Muhammed Bakır Kalibaf, Yargı Erki Başkanı Gulamhüseyin Muhsin Ejei ve diğer üst düzey yöneticiler katıldı. Mazbatasını Hamaney'den alan Reisî, burada yaptığı konuşmada ülkedeki sıkıntılara değindi. Halkın en fazla ekonomi, işsizlik ve konut yetersizliğinden şikâyet ettiğini ve yeni hükûmetten değişim beklediğini aktaran Reisî, şu ifadeleri kullandı: Halk, yeni hükûmetten adaletin uygulanmasını, yolsuzlukla mücadele edilmesini ve rantçılığa son verilmesini istiyor. Müeyyidelerin kaldırılması için çalışacağız ancak halkın sofrasını ve ekonomiyi şarta bağlamayacağız. Yabancıların iradesine bağımlı kalmayacağız. Reisî, 5 Ağustos’ta İran Meclisinde yerli ve yabancı misafirlerin katılımıyla düzenlenecek yemin töreninin ardından dört yıl boyunca İran’ın 8. Cumhurbaşkanı olarak görevine resmen başlayacak.


Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...