Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Komşu yanıyor! Binlerce kişi başkenti terk etti, 150 ev küle döndü

Düzenleyen:
Komşu yanıyor!  Binlerce kişi başkenti terk etti, 150 ev küle döndü

DÜNYA Haberleri

Yunanistan'da Eğriboz Adası’nda meydana gelen ormanlık alan yangının ardından geriye kül olmuş ağaçlar ve evler kaldı.

Yunanistan orman yangınalrıyla mücadele ediyor. 4 gündür Eğriboz Adası’nın (Evia) kuzeyinde ormanlık alandaki yangınla mücadele eden ekipler henüz yangını kontrol altına alamadı. Bu süreçte şu ana kadar 150 evin küle döndüğü öğrenildi.

HENÜZ KONTROL ALTINA ALINAMADI
Yunanistan’daki Eğriboz Adası’nın (Evia) kuzeyinde ormanlık alandaki yangınla mücadele 4 gündür sürüyor. Henüz kontrol altına alınamayan yangın nedeniyle en az 150 ev ve onlarca araç küle döndü. Adada yaşayanlar hükümeti yangına yeterli derecede müdahale etmemekle suçlarken, hükümet ise yetkili birimlerin elinden geleni yaptığını ifade ederek kendini savundu. Yangına uçak ve helikopterlerle müdahale edilmediği için alevlerin sönmediğini belirten ada sakinleri, hükümete müdahalede bulunması için çağrıda bulundu.
Adadaki çam ormanlarının bulunduğu turistik Rovies kasabasında, yeşil alanlar küle dönerken bir çok canlı da telef oldu. Yangınlar bölgede hem ekolojik hem de ekonomik bir felakete yol açtı. Yangın nedeniyle bir çok noktada trafik akışının durdurulduğu belirtildi.

BİNLERCE KİŞİ BAŞKNETİ TERKETTİ
Yunanistan’ın 99 farklı noktasında yangınlar devam ederken, başkent Atina’nın kuzeyinde ormanlık alanda alevlerin yeniden yükselmesi sonucu binlerce insan şehri terk etti. İtfaiye ekipleri gece boyunca alevlerin yerleşim bölgelerine, elektrik tesisatlarına ve tarihi mekanlara sıçramaması için yangınla mücadele etti.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...