Wuhan’da nüfusun neredeyse tamamına Covid testi yapıldı

Düzenleyen:
Wuhan’da nüfusun neredeyse tamamına Covid testi yapıldı

DÜNYA Haberleri

Salgının başlangıç noktası olarak görülen Wuhan’da nüfusun neredeyse tamamına Covid-19 testi yapıldığı öğrenildi.

Yeni tip koronavirüsün ilk çıktığı yer olarak bilinen Wuhan, salgınla mücadelede şaşırtsn bir başarı sergilemişti. Aldığı bir dizi önlem sırası uzun süre sonra yeniden vakaların görülmesi üzerine Wuhan'da deyim yerindeyse seferberlik ilan edildi. Wuhan'da nüfusun neredeyse tamamına koronavirüs testi yapıldığı bildirildi.

14 AY SONRA VAKALAR TESPİT EDİLDİ

Koronavirüsün salgınının ilk kez görüldüğü Çin’in Hubei eyaletine bağlı Wuhan kentinde yaklaşık 14 ay aradan sonra 3 Ağustos’ta 7 vaka tespit edilmiş, yetkililer 11 milyondan fazla nüfusa sahip kentte nüfusun tamamına korona virüs testi uygulanmasına karar vermişti.
Üst düzey Wuhan yetkilisi Li Tao düzenlediği basın toplantısında, geçtiğimiz salı günü başlayan test seferberliğinde 6 yaşın altındaki çocuklar ve yaz tatilindeki öğrenciler dışında şehirdeki tüm sakinlere Covid-19 testi yapıldığını aktararak, yaklaşık 11,3 milyon kişiye test yapıldığını bildirdi.

41 YEREL ASEMPTOMATİK VAKA İLE 37 YEREL VAKA

Şehirde başlatılan test seferberliğinin yaklaşık 2 bin 800 tesiste 28 binden fazla sağlık çalışanı ile hayata geçirildiği bildirildi. Yapılan testler sonucunda Wuhan’da dün 41 yerel asemptomatik vaka ile 37 yerel vaka tespit edildi.
Salgının başından bu yana 93 bin 701 Covid-19 vakasının doğrulandığı Çin'de 4 bin 636 kişi korona virüs nedeniyle yaşamını yitirdi.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...