Kanada 16 ay sonra ABD'ye sınır kapılarını açtı ancak iki şartı var

Düzenleyen:
Kanada 16 ay sonra ABD'ye sınır kapılarını açtı ancak iki şartı var

DÜNYA Haberleri

Kanada, koronavirüs sebebiyle ABD'ye kapılarını kapatmıştı. Kanada, yeniden kapılarını yeniden açma kararı aldı. Ülkeye gelecek ABD vatandaşları için ise iki şart konuldu.

ABD-Kanada sınırı, koronavirüs yüzünden Mart 2020'nin ortasından kapatıldı. Bu karar, ABD’de artan vakalar sebebiyle her ay karşılıklı olarak uzatıldı. Salgın nedeniyle 16 aydır kapalı olan sınır yeniden açıldı. Fakat ABD’den gelecek olan kişiler, Kanada tarafından onaylanmış aşılardan herhangi biriyle çift doz aşılandığını kanıtlamak zorunda. Ayrıca negatif sonuçlu Covid-19 test sonucunu da gösterecek. İki yaş altındaki aşılanmamış çocuklar ise karantina gerekliliklerinden muaf tutulacak.
Kanada’nın 7 Eylül'den itibaren tamamen aşılı tüm yabancı yolculara sınırlarını açması bekleniyor. ABD tarafı ise sınırdaki kısıtlamaların tek taraflı olarak ve en az 21 Ağustos’a kadar devam edeceğini duyurmuştu.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...