ABD'de endişe: Taliban sonrası El Kaide canlanabilir

Düzenleyen:
ABD'de endişe: Taliban sonrası El Kaide canlanabilir

DÜNYA Haberleri

Amerikalı yetkililer, Taliban’ın Afganistan’da kontrolü ele geçirmesi halinde El Kaide terör örgütünün yeniden canlanmasından endişe ediyor.

Taliban’ın El Kaide’yle yeterince mücadele etmeyeceğini düşünen savunma yetkilileri, terör örgütünün bu sayede güç toplayabileceğini ve ülke dışında güvenlik tehdidi oluşturacağını dile getirdiler. Uluslararası müdahale sonrasında El Kaide’nin büyük güç kaybettiğini ve halen ülkede sadece 200-300 kadar elemanının bulunduğunu belirten Amerikalı bir yetkili, “Korku verecek sayıda değiller. Ama ABD askerlerinin çekilmesinin oluşturacağı boşluk, El Kaide’ye yeniden organize olma fırsatı verebilir” dedi.

"BASKI ORTADAN KALKARSA YENİDEN CANLANIRLAR"

Amerikan Merkez Kuvvetleri Komutanı General Frank McKenzie de geçen ay yaptığı açıklamada, ABD’nin terörle mücadele faaliyetlerinin El Kaide’yi Batı’ya saldırı yapamaz hale getirdiğini belirterek, “Bu baskı ortadan kalkarsa yeniden canlanırlar. Bence kendilerini toparladıklarını ve anavatanımıza saldırılar planlamaya başladıklarını görmemiz an meselesi" demişti.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...