Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Taliban savaşçıları Raşid Dostum’un evine girdi

Düzenleyen:
Taliban savaşçıları Raşid Dostum’un evine girdi

DÜNYA Haberleri

Afganistan'da ilerleyişini durdurulamayan ve bugün başkent Kabil'e giren Taliban savaşçılarının, dün Raşid Dostum'un evine girdikleri görüntüler ortaya çıktı.

Dün Mezar-ı Şerif şehrinin kontrolünü ele geçiren Taliban savaşçıları, Özbek general Raşid Dostum’un şehirde saraylara benzeyen evine girdi.

Savaşçılar altın rengindeki koltuklara kurulup altından çay setini kontrol ederken Taliban bu anların videosunu çekip yayımladı.

Türkiye'de bulunan Dostum, ABD askerlerinin çekilmesiyle birlikte Taliban kuvvetleri ilerleyince ay başında ülkesi Afganistan'a dönmüştü. Bir ara Afganistan Cumhurbaşkanı Yardımcısı olarak da görev yapan Dostum, milisleriyle beraber, Afganistan’da 20 senedir ABD liderliğindeki uluslararası gücün en büyük müttefiklerindendi.

Ülkede tüm büyük şehirlerin kontrolünü ele geçiren Taliban, başkent Kabil'in kenar mahallelerinden girmeye başladı. Kabil, halen ülkede hükümetin elindeki son şehir.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...