Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Eylem hazırlığındaki 32 DEAŞ'lı yakalandı!

Düzenleyen:
Eylem hazırlığındaki 32 DEAŞ'lı yakalandı!

DÜNYA Haberleri

Irak Kerkük'te DEAŞ'a yapılan baskında eylem hazırlığındaki 32 teröristin yakalandığı bildirildi.

Açıklama Kerkük Polis Müdürlüğünden yazılı olarak yapıldı, eylem hazırlığındaki 32 DEAŞ'lı yakalandı. İstihbarat üzerine harekete geçen ekipler Kerkük'teki Panca Ali semtinde bulunan bir adrese baskın düzenlendi. Baskında 32 DEAŞ'lı teröristin yakalandığı kaydedildi.

YAKALANANLAR 'UYUYAN HÜCRELERİNDEN'
Yakalananların DEAŞ'ın "uyuyan hücrelerinden" olduğu ve kentin istikrarını bozmak için eylem hazırlığı içinde bulunduğu bildirildi. Terör örgütü DEAŞ, Haziran 2014'te Musul, Salahaddin ve Enbar vilayetlerinin tamamı ile Diyala ve Kerkük vilayetlerinin bir kısmını ele geçirmiş, söz konusu bölgeler yıllar içinde örgütten geri alınmıştı.

Dönemin Irak Başbakanı Haydar el-İbadi, 9 Aralık 2017'de, örgüte karşı zafer kazanıldığını duyurmuştu.

DEAŞ'ın bölgeden çıkarılması ve kentlerin geri alınmasının üzerinden yaklaşık 4 yıl geçmesine rağmen örgütün özellikle Kerkük, Diyala, Musul, Salahaddin ve Enbar vilayetlerinin kırsal bölgelerinde saldırıları devam ediyor.



Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...