Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Fransız gazeteci: Fransa, Afgan çalışanlarını yüz üstü bıraktı

Düzenleyen:
Fransız gazeteci: Fransa, Afgan çalışanlarını yüz üstü bıraktı

DÜNYA Haberleri

Gazeteci Brice Andlauer, Fransa'nın Afganistan’da kendi adlarına çalışan kişileri tahliye etmek için iletişime bile geçilmediğini söyledi.

Fransız gazeteci Brice Andlauer, Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'un kendisi için çalışan Afganistan vatandaşlarını sattığını ileri sürdü. Andlauer, Fransız ordusunun eski Afgan çalışanlarına ulaştığını kaydederek, "Macron'un pazartesi akşamı yaptığı açıklamaya rağmen hiçbiri tahliye edilmemiş, hiçbiriyle irtibata dâhi geçilmemiş. Evlerine kapanmış bekliyorlar" dedi.

ORDU ENGELLİYOR
Gazeteci, Fransız Ordusunun Eski Çalışanları Derneğinin, koruma talep eden eski Afgan çalışanların listesini Fransa'nın Kâbil Büyükelçiliğine ilettiğini bildirdi. Andlauer "Ancak Savunma Bakanlığı, süreci bloke ediyor gibi görünüyor" yorumunu yaptı. Savunma Bakanı Florence Parly'nin 10 kadar Afgan çalışandan söz ettiğini belirten Brice Andlauer, "70'ten fazla koruma talep eden var, umarız tarih bu defa tekerrür etmez" diye konuştu.

İLK SUÇLAMA DEĞİL
Fransız Ordusunun Eski Çalışanları Derneği Başkanı Adel Abdul Raziq da benzer bir açıklamada bulunmuştu. Raziq, Fransız ordusunun eski Afgan çalışanlarını yüzüstü bıraktığını iddia etmişti. Bu durumdaki 80'e yakın kişinin vize beklediğini belirten Raziq, Fransız devletine devreye girme çağrısı yapmıştı.



Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...