Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Mısır, Gazze'nin dünyaya açılan tek sınır kapısını kapattı

Düzenleyen:
Mısır, Gazze'nin dünyaya açılan tek sınır kapısını kapattı

DÜNYA Haberleri

İşgalci İsrail'in ablukasında bulunan Gazze'nin dünyay açılan tek sınır kapısı haline gelen Refah Sınır Kapısı, Mısır tarafından kapatıldı.

Filistin, İşgalci İsrail'in ablukası altında zor günler geçirmeye devam ediyor. Bu süreçle mücadele eden Filistin'e bir darbede Mısır'dan geldi. İsrail Başbakanı Naftali Bennett'in olası Kahire ziyaretinden önce Mısır, tartışılan bir karar imza attı. Gazze'nin dünyaya açılan tek sınır kapısı haline gelen Refah Sınır Kapısı, çift yönlü olarak kapatılacak.

İKİ YÖNLÜ KAPATILACAK
BAE basınında yer alan haberlerde, Mısır'ın, Hamas'ı protesto etmek için Gazze Şeridi'ndeki Refah Sınır Kapısı’nı bir sonraki duyuruya kadar kapatmaya karar verdiğini duyurdu. Filistin’in Gazze'deki İçişleri Bakanlığı Sözcüsü İyad Al-Bazm yaptığı açıklamada, Mısır makamları tarafından yarın her iki yönde Refah kapısının kapatılacağı konusunda bilgilendirildiklerini ifade etti. Mısır ise henüz konuya ilişkin resmi açıklama yapmadı.

İSRAİL GAZZE ŞERİDİ'NE SALDIRMAYA DEVAM EDİYOR
Öte yandan İsrail savaş uçakları, dün gece abluka altındaki Gazze Şeridi'nin farklı bölgelerine hava saldırısı düzenlemiş, Filistin direniş gruplarına ait mevzilerin hedef alındığı aktarılmıştı.

 

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...