Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

'Kabil Havalimanı'nda yabancı askere ihtiyacımız yok'

Düzenleyen:
'Kabil Havalimanı'nda yabancı askere ihtiyacımız yok'

DÜNYA Haberleri

Taliban yetkilileri, basın mensuplarıyla yaptıkları toplantıda, Kabil Havaalanı'na ilişkin olarak, Türkiye ile iyi ilişkile rkurmak istediklerini, fakat havaalanının güvenliği için yabancı askerlere ihtiyaç duymadıklarını söyledi.

Taliban, yerli ve yabancı gazetecilerin sorularını cevaplamak üzere basın toplantısı düzenledi. Kabil'de gerçekleştirilen basın toplantısında Sözcü Zabibullah Mücahid soruları cevapladı. Kabil Havaalanı'na dair soruları da cevaplayan Mücahid, Türkiye ile iyi ilişkiler kurmak istediklerine dikkat çekerek, havalanının koruması noktasında ise herhangi bir yabancı askere ihtiyaç duyulmadığını vurguladı.

PENCSIR'DE ÇATIŞMA İHTİMALİ YÜZDE 80"
Pencşir'dekilerin hayatlarının güvende olduğunu vurgulayan Mücahid, "Çabalarımız ciddi şekilde devam ediyor. Pencşir'de bir çatışmanın çıkmama ihtimali yüzde 80. Bu sorun büyük ihtimalle kısa sürede çözüme kavuşacak." ifadelerini kullandı.

Mücahid, Pencşir'i kontrol eden gruplar tarafından bölgeye götürülen tüm askeri teçhizatın teslim edilmesini istedi.

"ESKİDEN KALAN LİSTEMİZ YOK HERKESİ AFFETTİK"
Taliban'ın kapı kapı dolaşarak eski yönetim çalışanlarını aradığı yönündeki iddialara da değinen Mücahid, "Ülkenin hiçbir yerinde kimse takip altında değil. Genel af ilan ettiğimiz için eskiden kalan listemiz yok ve geçmişteki her şeyi unuttuk." dedi.

Ordu ve polis kuvvetlerinin Taliban güçleriyle çalışacağını aktaran Mücahid, başkent Kabil'deki büyükelçiliklere güvende oldukları mesajının siyasi ofisleri aracılığıyla iletildiğini anımsattı.

Mücahid, Türkiye'nin Kabil Hamid Karzai Uluslararası Havaalanı'nı işletmesi ve ülkede asker bulundurması konusunda, "Türkiye Müslüman bir ülkedir. Bu ülkenin hükümeti ve halkıyla iyi ilişkiler geliştirmek istiyoruz ancak Kabil Havaalanı'ndaki sorun çözülür çözülmez yabancı askerlere ihtiyacımız olmayacak." ifadelerini kullandı.

"YAKIN ZAMANDA AHUNZADE'Yİ GÖRECEKSİNİZ"
Taliban lideri Molla Hibetullah Ahundzade'nin nerede olduğunun sorulması üzerine Mücahid, "Yakın zamanda kendisini göreceksiniz." dedi.

Mücahid, ülkedeki sağlık ve eğitim kurumlarının da faaliyetlerine yeniden başladığını ekledi.

Kabil'in kuzeyindeki Pencşir, ülkede Taliban'ın kontrolünde olmayan tek vilayet durumunda.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...