Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

İngiltere’nin en ücra evi: 17 milyon liraya satışta

Düzenleyen: / Kaynak: Haber Merkezi
İngiltere’nin en ücra evi: 17 milyon liraya satışta

DÜNYA Haberleri  / Haber Merkezi

İngiltere’de dağlık Lake District bölgesinde Skiddaw House isimli 2 katlı, 6 odalı ev, ülkede yerleşim yerlerine en uzak evlerden biri.

Görüş mesafesinde tek bir binanın olmadığı eve, yol olmadığı için ancak yürüyerek ulaşılabiliyor. Keswick’e 15 kilometre mesafede, elektrik, telefon ve interneti bulunmayan ev, her şeye rağmen 1,5 milyon sterlinden (17 milyon TL) satışa çıkarıldı.

Evin enerjisi güneş panellerinden gelirken, su kuyudan, ısınma ihtiyacı da odun sobalarından karşılanıyor.

1829’da inşa edilen ev, avcılar için atış kabini, yürüyüşçüler için de sığınak olarak kullanılıyordu.

Emlakçı Andrew Wright, “bir emsali olmayan” ve “ilham verici” ifadeleriyle tanımladığı mülke yoğun ilgi olacağını düşünüyor.

SESSİZLİK VE MAHREMİYET ARAYANLAR İÇİN İDEAL

Wright, “Burayı satın alanlar hiçbir yerden görünmez. İnsanlardan uzak, sakin bir hayat yaşamak isteyenler için bu ev muazzam bir fırsat” dedi.

Öte yandan, evi satın alanlar, yerleşmek için 2027’ye kadar beklemek zorunda. Zira ev, gençlik yurdu olarak kiralanmış durumda. Kontrat 2027’de bitiyor.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: Haber Merkezi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...