Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Kabil'de düzenlenen bombalı saldırıda 3 İngiltere vatandaşı öldü

Düzenleyen:
Kabil'de düzenlenen bombalı saldırıda 3 İngiltere vatandaşı öldü

DÜNYA Haberleri

İngiltere Dışişleri Bakanlığı, Afganistan’ın Başkenti Kabil’de dün düzenlenen bombalı saldırıda 1’i çocuk 3 İngiliz vatandaşının hayatını kaybettiğini açıkladı.

İngiltere Dışişleri Bakanı Dominic Raab, yaptığı yazılı açıklamada,  "Dünkü terör saldırısında 2 İngiliz vatandaşı ile başka bir İngiliz vatandaşının  çocuğunun hayatını kaybettiğini ve 2 kişinin de yaralandığını öğrenmek beni  derinden üzdü." ifadesini kullandı.

Masum insanların hayatını kaybettiğini ve korkak teröristler tarafından öldürülmelerinin trajedi olduğunu dile getiren Raab, şunları kaydetti:

"Dünkü alçakça saldırı, Afganistan'dakilerin karşı karşıya olduğu  tehlikelerin önemine işaret ediyor ve insanları dışarı çıkarmak için neden  elimizden gelen her şeyi yaptığımızı pekiştiriyor. Ailelerine konsolosluk desteği  sunuyoruz. İhtiyaç anında bize başvuranlara sırtımızı dönmeyeceğiz, teröristlere  asla boyun eğmeyeceğiz."

Kabil'deki Hamid Karzai Uluslararası Havalimanı'nın bulunduğu bölgede  dün terör saldırıları düzenlenmişti.

Kabil'de düzenlenen bombalı saldırıda 3 İngiltere vatandaşı öldü

BİDEN İNTİKAM YEMİNİ ETTİ

ABD Başkanı Joe Biden konuya ilişkin, "saldırıyı gerçekleştirenleri avlayacağını" söyleyerek intikam almaya yemin etmişti. Biden, "Saldırı  DEAŞ/Horasan olarak bilinen grup tarafından yapılmıştır." ifadesini kullanmıştı.

Saldırılarda, 110'dan fazla kişinin hayatını kaybettiği belirtiliyor.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...