173 kedi ve köpeğiyle Afganistan’dan kurtuldu

Düzenleyen:
173 kedi ve köpeğiyle Afganistan’dan kurtuldu

DÜNYA Haberleri

​Afganistan’da hayvanlara yardım için Nowzad isimli kuruluş tesis eden eski İngiliz komando Pen Farthing (57), 94 köpek ve 79 kedisiyle ülkesine dönmeyi başardı.

Eski komando, iki kamyona yüklediği hayvanların gece boyu Taliban kontrol noktasında tutulması ve akabinde meydana gelen intihar saldırısı sonrası günlerce Kabil’de beklemiş, hayvanların sıcaktan öleceği endişesiyle dünya gündemine gelmişti.

Farthing’in havaalanından Norveç’e geçmesi ve orada karısı Kaisa Markhus’la buluşması bekleniyor. Köpek ve kediler, İngiliz kanunları gereği karantina altına alınacak. Hastalık tespit edilen hayvanlar itlaf edilecek.

Nowzad, Facebook sayfasında, “Pen ve Nowzad hayvanlarının Afganistan’ı terk etmeleri ve şu an güvende olmalarıyla ferahlandık. Ama Kabil’deki ekibimiz güvenlik engelini aşamadı. Onların da nakillerini sağlamak için elimizden geleni yapmaya çalışıyoruz” ifadesini kulandı.
173 kedi ve köpeğiyle Afganistan’dan kurtuldu


Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...