Pakistan'dan Hindistan'a 'Geylani' notası

Düzenleyen:
Pakistan'dan Hindistan'a 'Geylani' notası

DÜNYA Haberleri

Pakistan, Keşmirli lider Geylani'nin naaşına "insanlık dışı muamele" yaptığı gerekçesiyle Hindistan'a nota verdi.

Keşmirli lider Seyyid Ali Şah Geylani’nin hayatını kaybetmesinin ardından, Hint güvenlik güçleri tarafından cenazesinin kaçırılması ve ailesinin cenazeye katılımının engellenmesi tepki ile karşılandı. Gelişmelerin akabide Pakistan, "insanlık dışı muamelesi" gerekçesiyle Hindistan'a protesto notası verdiğini açıkladı.

"UTANÇ VERİCİ"
Pakistan Dışişleri Bakanlığından yapılan açıklamada, Geylani’nin naaşının ailesinden kaçırılması ve onların cenazeye katılımlarına izin verilmemesi "utanç verici" olarak nitelendirildi. Açıklamada, Geylani’nin naaşına Hint güvenlik güçlerinin "insanlık dışı muamelesi" nedeniyle Dışişleri Bakanlığına çağrılan üst düzey Hint diplomata, Pakistan’ın protesto notasının verildiği aktarıldı.

Keşmir'in statüsünün plebisitle belirlenmesini savunan Geylani, 1 Eylül'de ev hapsinde tutulduğu Srinagar'daki evinde geç saatlerde yaşamını yitirmişti.

GEYLANİ'NİN CENAZESİNE EL KOYDULAR
Geylani'nin cenaze namazının düşük katılımla ve defin işlemlerinin sessizce gerçekleşmesi konusunda direten Hint güçleri, daha sonra Geylani'nin naaşına el koyarak aile üyesi ve akrabalarından da kimsenin cenazeye katılmasına izin vermemişti. Keşmirli lider, polis nezaretinde defnedilmişti.

Pakistan Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Asım İftikhar Ahmed, dün, İslamabad'da yaptığı basın açıklamasında, Geylani'nin naaşına el konularak polis nezaretinde defnedilmesine tepki göstermiş ve bunu "barbarca bir eylem" olarak nitelemişti.

 

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...