Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Rusya'dan Kırım tatarlarına baskı: Yine operasyon

Düzenleyen: / Kaynak: İHA
Rusya'dan Kırım tatarlarına baskı: Yine operasyon

DÜNYA Haberleri  / İHA

Kırım'da aralarında Tatar Milli Meclisi Başkan Yardımcısı Nariman Celal'in de bulunduğu 5 Kırım Tatar Türk'ünün gözaltına alınmasına yönelik düzenlenen protestoda en az 45 Kırımlı gözaltına alındı.

Rusya tarafından ilhak edilen Kırım'da, 'yasaklanmış örgüt ve organizasyon' olarak kabul edilen Kırım Tatar Meclisi ile herhangi bir ilişkisi olanlara yönelik gözaltılar sürüyor.

Geçtiğimiz günlerde 5 Kırımlı, Kırım Meclisi ile ilişkisi olduğunun tespit edilmesi üzerine Rusya İstihbarat Servisi (SBU) tarafından gözaltına alınmıştı. Yapılan gözaltılara karşı Sivastopol’de protesto düzenledi. Gösteri sırasında 45'ten fazla kişinin gözaltına alınmasıyla bölgede tansiyon yükseldi.

Gözaltına alınanlar arasında Kırım Kurultay Başkanı Zair Smedlyayev ve Kırım Meclis Üyesi Lemmar Yunusov gibi isimler de bulunuyor.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...