Slovakya aşı yaşını 5'e düşürdü

Düzenleyen:
Slovakya aşı yaşını 5'e düşürdü

DÜNYA Haberleri

Koronavirüsle mücadelede bir an önce galip duruma geçmek isteyen ğlkeler aşıda yaş haddini düşürmeye devam ederken, Slovakya'da benzer bir adım atarak aşı yaşını 5'e çektiğini duyurdu.

Koronavirüs, ortaya çıkan çeşitli varyantlarla birlikte bulaşıcılığını ve ölümcüllüğünü arttırıyor. Yeniden koronavirüse tutsak olamk istemeyen ülkeler aşı uygulamalarını hızlandırarak virüse karşı galip gelmeyi hedefliyor. Bu kapsamda Slovakya, aşı uygulaması yaşını 5'e düşürdüğünü açıkladı. 

5-11 YAŞ ARALIĞI DA AŞILANABİLECEK
Lengvarsky, yaptığı açıklamada, uzman ve doktorların tavsiyesi üzerine 5-11 yaş aralığının aşılanması kararının alındığını söyledi.

12 yaş üstü kişilerin aşılanmasının aylar önce başladığını belirten Lengvarsky, 5-11 yaş aralığındaki çocukların da ailenin ve çocuk doktorunun onayı sonrası aşı olabileceğini ifade etti.

Lengvarsky, ülkede gelecek haftadan itibaren üçüncü doz Kovid-19 aşısı uygulamasına başlanacağını da aktardı.

 

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...