Hollanda'da üçüncü doz Covid-19 önerildi

Düzenleyen:
Hollanda'da üçüncü doz Covid-19 önerildi

DÜNYA Haberleri

Hollanda Sağlık Konseyi, ülkede bağışıklık sistemi zayıf olan kişiler "öncelikli" olarak üçüncü doz koronavirüs aşısı uygulanmasına başlaması yönünde tavsiyelerde bulundu.

Hollanda Sağlık Konseyinin tavsiyesinde bağışıklık sistemi zayıf olan kişiler için iki doz koronavirüs aşısının yeterli olmayabileceği gerekçesiyle üçüncü doz aşı yaptırılması gerektiği belirtildi.

AŞILAMA YAŞLILARDAN BAŞLAYACAK

Açıklamada, aile hekimleri ve uzmanların uygun gördüğü kişilere üçüncü doz aşı yapılması gerekirken aşılamaya yaşlılardan başlanacağı kaydedildi.

Toplumun geri kalanına üçüncü doz aşının gerekmediği belirtilse de ciddi hastalıklara karşı aşının koruyucu etkisinin azalması durumunda toplumun kalanı için de üçüncü doz aşılama hazırlıklarının yapılması istendi.

Hollanda Sağlık Konseyi Başkanı Bart Jan Kullberg konuya ilişkin açıklamasında, bağışıklığı zayıf kişiler için üçüncü doz aşılamanın hemen başlaması gerektiğini belirtti.

Hollanda'da yaklaşık 200 bin kişiye üçüncü doz aşı yapılması öngörülüyor.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...