Yok böyle tatbikat! Savaş uçakları otoyola indi

Düzenleyen: / Kaynak: AA
Yok böyle tatbikat! Savaş uçakları otoyola indi

DÜNYA Haberleri  / AA

Tayvan'a ait savaş uçakları, ilk kez otoyolda acil iniş ve kalkış tatbikatı düzenlendi. Ülke tarihinde ilk defa trafik ışıklarının ve kavşakların bulunduğu bir otoyolda böyle bir tatbikat yapıldığı bildirildi.

Tayvan ordusu tarafından yapılan açıklamada, pilotların Pingtung Hava Üssü'ndeki uçak pistinin düşman kuvvetleri tarafından ciddi şekilde zarar görmesi durumunda 24 metre genişliğindeki yola inme yeteneklerinin test edildiği belirtildi.

Açıklamada bir otoyolda ilk kez askeri uçakların acil iniş ve kalkış tatbikatı düzenlediği belirtilirken, ilk defa trafik ışıklarının ve kavşakların bulunduğu bir otoyolda böyle bir tatbikat yapıldığı ifade edildi.

Yok böyle tatbikat! Savaş uçakları otoyola indi

ÇİN TATBİKATI GERİLİMİ ARTIRDI

Çin, 17 Ağustos’ta Tayvan’ın güneyinde bir askeri tatbikat düzenlemiş, Çin’in egemenlik ihtilafı yaşadığı Tayvan’a yakın sularda düzenlediği askeri tatbikatlar iki ülke arasındaki gerilimi artırmıştı.

28 Ağustos’ta ABD’ye ait savaş ve sahil güvenlik gemisi Tayvan Boğazı’ndan geçmiş ve bu durum Çin tarafından tepki ile karşılanmıştı.

Tayvan 6 Eylül’de, ABD gemilerinin boğazdan geçişini provokatif bir eylem olarak tanımlayan Çin’in, 19 savaş uçağı ile Hava Savunma Tanımlama Sahası'nı (ADIZ) ihlal ettiğini bildirmişti.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...