Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Portekiz'de nüfusun yüzde 81'i aşılandı

Düzenleyen: / Kaynak: AA
Portekiz'de nüfusun yüzde 81'i aşılandı

DÜNYA Haberleri  / AA

Portekiz'de nüfusun yüzde 81'i koronavirüse karşı aşılandı. Ülkede, en az bir doz Covid-19 aşısı olanların sayısı da 8,8 milyon olarak açıklandı.

Koronavirüs salgınına karşı aşılama çalışmaları tüm dünyada hızla sürüyor. Portekiz Sağlık Genel Müdürlüğünden verilen bilgilerde, 10 milyon 298 bin nüfusa sahip ülkede, 8,2 milyon kişinin Covid-19 aşılama sürecinin tamamlandığı, bunun da nüfusun yüzde 81'ine denk geldiği bildirildi.

Bu veriyle Portekiz, Covid-19 aşılama oranı en yüksek ülkeler sıralamasında ilk sırada yer aldı. Bu ülkeyi, Malta yüzde 80,95 ile ikinci sıradan, Birleşik Arap Emirlikleri ise yüzde 78,80 ile üçüncü sıradan takip ediyor.

Ülkede, en az bir doz Covid-19 aşısı olanların sayısı da 8,8 milyon olarak açıklandı.

Diğer yandan Portekiz'de Covid-19'dan son 24 saatte 10 kişinin hayatını kaybettiği ve 1247 yeni vaka tespit edildiği kaydedildi. Salgının başlangıcından bugüne ülkede toplam can kaybı 17 bin 883'e, vaka sayısı da 1 milyon 58 bin 347'ye ulaştı.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...