Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Yunanistan'dan VTOL İHA hamlesi!

Düzenleyen:
Yunanistan'dan VTOL İHA hamlesi!

DÜNYA Haberleri

Yunanistan'ın, kendine ait ilk insansız hava aracının yapımı için proje çalışmalarına başladığı belirtildi. Dikey iniş ve kalkış özellikli olacak olan "VTOL" tipi İHA'nın, 20 kilograma kadar yük taşıyabilmesi hedefleniyor.

Yunan basınında yer alan haberlerde, projeye ilişkin Yunanistan Hava Sanayii’nde bir toplantı yapıldığı yer aldı. Toplantıya, Maliye Bakanlığı yetkilileri ve konuyla ilgili üniversitelerin temsilcilerinin katıldığı da yine haberde yer alan bilgiler arasındaydı.

Üretilmesi planlanan "VTOL" tipi İHA'nın, milli savunma sistemleri, doğal afetler, kara ve deniz sınırlarının korunması gibi alanlarda kullanılması hedefleniyor. Dikey iniş ve kalkış özellikli olacak insansız hava aracının, 20 kilograma kadar yük taşıyabilmesi amaçlanıyor.

İHA'LARDA VTOL TEKNOLOJİSİ
İnsansız hava araçlarında kullanılan VTOL terimi,  dikey kalkış iniş anlamına gelen vertical take off and landing İngilizce terimlerinin baş harflerinden oluşan bir kısaltmadır. Yapısal olarak döner kanat ve sabit kanat olmak üzere iki temel yapıda incelenen insansız hava araçlarına,  ihtiyaca binaen bir üçüncü olarak  VTOL yeteneğinde sabit kanat araçlar eklenmiştir. Bu teknolojiyi geliştirmenin temel amacı, döner kanat insansız hava araçlarındaki iniş – kalkış kolaylığı ile sabit kanat insansız hava araçlarının uzun süre  havada kalma özelliğinin birleştirilmesidir. Döner kanatlı insansız hava araçları herhangi bir piste ihtiyaç duymadan bulundukları yerden dikey olarak kalkış yapıp uçuşa başlayabilirler fakat uçuş süreleri ve taşıma kapasiteleri sabit kanatlı insansız hava araçlarına kıyasla kısıtlıdır. Sabit kanatlı insansız hava araçları ise iniş ve kalkış açısından oldukça kompleks yapılar olsa da uzun süre havada kalabilirler. Tüm bu artı ve eksi özellikler göz önünde bulundurulmuş  ve  hem kolay iniş kalkış yapabilen hem de uzun süre havada kalabilen VTOL tipi sabit kanatlı insansız hava araçları tasarlanmıştır.



Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...