Yüzlerce kişiyi öldüren yanardağ yine faaliyete geçti

Düzenleyen:
Yüzlerce kişiyi öldüren yanardağ yine faaliyete geçti

DÜNYA Haberleri

Guatemala'da Fuego Yanardağı'nda yine patlama yaşandı. Lavlar 6 kilometre boyunca ilerledi.

Orta Amerika ülkesi Guatemala’nın ünlü turistik şehri Antigua panik havası var. Sebebi ise yaklaşık 16 kilometre batısında yer alan Fuego Yanardağı'nın yeniden faaliyete geçmesi. Guatemala Ulusal Volkanoloji Enstitüsü (Insivumeh) tarafından yapılan açıklamada, 3 bin 763 metre yüksekliğindeki yanardağ kül ve lav püskürttü. Lavlar 6 kilometre yol kat etti.

"YERLEŞİM YERLERİNİ ACİL TAHLİYE EDİN"

Enstitü, Ulusal Afet Önleme Koordinasyonuna (Conred) uyarı seviyesini artırmasını ve özellikle Ceniza, Taniluya, Trinidad kanyonlarına yakın yerleşim yerlerinde gerekli önlemleri almasını tavsiye etti. Sivil Savunma Kurumu Sözcüsü David de Leon, yanardağın faaliyet gelişimini izlediklerini ancak bölgede tahliye yapılmasına henüz gerek duymadıklarını açıkladı.

431 KİŞİ ÖLMÜŞTÜ

Öte yandan, Fuega Yanardağından çıkan duman ve kül kitlesi ülkenin başkenti Guatemala’ya 45 kilometre uzaklıktan da görüldü. Guatemala’nın üç aktif yanardağından biri olan Fuega Yanardağında en son 3 Haziran 2018’de büyük bir patlama yaşanmıştı ve 431 kişi hayatını kaybetmişti.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...