Eğlence yeri savaş alanına döndü: 43 yaralı, 20 gözaltı

Düzenleyen:
Eğlence yeri savaş alanına döndü: 43 yaralı, 20 gözaltı

DÜNYA Haberleri

La Merce şenliklerinde eğlence süresini aşan İspanyol gençler ve polis arasında gerginlik çıktı. Olay sonrası 43 kişi yaralandı, 20 kişi ise gözaltına alındı.

İspanya'da düzenlenen bir şenlikte, eğlencenin dozunu kaçıran gençler ortalığı savaş alanına çevirdi. Polislerin müdahale ettiği olaylar sonrası 43 kişinin yaralandığı, 20 kişinin ise gözaltına alındığı öğrenildi.

GENÇLER VE POLİS ARASINDA TANSİYON YÜKSELDİ
İspanya’nın Barselona şehrinde düzenlenen La Merce şenliklerinde eğlenceyi gece geç saatlere kadar uzatan gençler ve polis arasında tansiyon yükseldi. La Merce şenlikleri için toplanan ve gece geç saatlere kadar şehrin sokaklarında alkol alarak eğlenmeye devam eden gençler eğlencenin dozunu kaçırınca polis müdahalede bulundu.

Eğlence yeri savaş alanına döndü: 43 yaralı, 20 gözaltıOlaylar sonrası şenlik alanı, savaş alanına döndü

ÇOĞUNLUK 20 YAŞINDAKİ GENÇLERDEN OLUŞUYOR
Çoğunluğu 20’li yaşlarda yaklaşık 40 bin genç, polisin dağılmaları yönündeki çağrısına aldırmadan polise şişe atarak karşılık verdi. Bir grup genç birkaç araç ve motosikleti ateşe verirken, bazı dükkan ve işyerlerinin de camlarını kırdı. Korona virüs aşılama merkezi olarak kullanılan Fira Kongre Merkezi de zarar görürken, arbede sırasında bıçaklanan 13 kişi de dahil olmak üzere toplam 43 kişi yaralandı, polis 20 genci gözaltına aldı.

BELEDİYE BAŞKANI: KIRMIZI ÇİZGİLER AŞILDI
Barselona Belediye Başkanı Ada Colau öğle saatlerinde yaptığı açıklamada, “Yaşananlar kabul edilemez, La Merce şenlikleri ile hiçbir ilgisi yok. Kırmızı çizgiler aşıldı” ifadelerini kullandı. Colau ayrıca, kalabalık gruplara müdahalenin zor olduğunu belirterek, polis teşkilatını güçlendirmeyi düşündüğünü söyledi.

 

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...