Ekvador'da cezaevinde çatışma çıktı: 24 ölü, 48 yaralı

Düzenleyen: / Kaynak: İHA
Ekvador'da cezaevinde çatışma çıktı: 24 ölü, 48 yaralı

DÜNYA Haberleri  / İHA

Ekvador'un Guayaquil kentindeki bir cezaevinde çeteler arasında çıkan çatışmada 24 mahkum hayatını kaybederken 48 mahkum da yaralandı.

Güney Amerika ülkesi Ekvador’un Guayas eyaletine bağlı Guayaquil kentinde bulunan Litoral Cezaevinde sabah saatlerinde Los Lobos ve Los Choneros çeteleri arasında çatışma çıktığı öğrenildi. El yapımı bomba, silah ve bıçakların kullanıldığı çatışma sonucu 24 mahkum hayatını kaybederken 48 mahkum ise yaralandı.  Olayları kontrol altına almak için çok sayıda polis ve askerin sevk edildiği cezaevinde, 5 saatlik operasyonun ardından öğleden sonra kontrolün yeniden sağlandığı aktarıldı. Guayas Valisi Pablo Arosemena cezaevi önünde düzenlediği basın toplantısında düzenin yeniden sağlandığını söyledi.

Ekvador'da cezaevinde çatışma çıktı: 24 ölü, 48 yaralı

EKVADOR’DA 39 BİN MAHKUM BULUNUYOR

Ekvador’da 22 Temmuz’da iki faklı hapishanede çıkan isyanlarda polis müdahalesi sonucu en az 21 kişinin hayatını kaybettiği 35 kişinin ise yaralandığı kaydedilmişti. Güney Amerika ülkesi olan Ekvador'da 30 bin kişiyi barındırma kapasitesine sahip yaklaşık 60 cezaevi yaklaşık bin 500 gardiyan ve yaklaşık 39 bin mahkum bulunuyor. Uzmanlara göre hapishanelerin etkin kontrolünü sağlamak için 4 bin gardiyanın görevlendirilmesi gerekiyor. Ekvador Devlet Başkanı Guillermo Lasso Ağustos ayında, hükümetin aşırı kalabalık hapishanelere karşı yeni koğuşlar inşa edileceğini ve güvenliği artırmak için daha fazla bütçe sağlayacağını ifade etmişti.

Ekvador'da cezaevinde çatışma çıktı: 24 ölü, 48 yaralı

.

                                        

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...