ABD'li havayolu şirketi aşı olmayan 593 çalışanını işten atıyor

Düzenleyen:
ABD'li havayolu şirketi aşı olmayan 593 çalışanını işten atıyor

DÜNYA Haberleri

Devletlerin ve şirketlerin Covid-19 aşısı yaptırmayanlara yönelik yaptırımları sürüyor. Bu kapsamda ABD'li bir uçak firması, aşı olmamış çalışanlarını işten çıkarma kararı aldı.

Dünyada koronavirüs tehlikesi henüz geçmiş değil. Bu sebeple hükümetler, aşı olmayı reddeden vatandaşlarına ağır yaptırımlar uyguluyor. Bazı şirketler de aşısız çalışanlarını işten çıkarıyor. Bu uygulamaya ABD'li havayolu firması United Airlines da katıldı. Firma, Covid-19 aşısı olmak istemeyen 593 çalışanının işten çıkarma işlemlerini başlattığını duyurdu.

"ZOR BİR KARAR OLDU"

Şirket yöneticileri, çalışanlara yazdığı e-Postada "Bu son derece zor bir karar oldu. Fakat diğer çalışanlarımız ve yolcularımızın güvenliği için bu kararı aldık" dedi. Öte yandan, United Airlines, ülkede bütün çalışanlarına aşı zorunluluğu getiren tek havayolu şirketi.  67 binden fazla çalışanı olan firmanın yüzde 99'u aşılandı. 


Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...