Gürcistan Başbakanı Garibaşvili: Saakaşvili cezasını çekecek

Düzenleyen:
Gürcistan Başbakanı Garibaşvili: Saakaşvili cezasını çekecek

DÜNYA Haberleri

Gürcistan Başbakanı İrakli Garibaşvili, eski Gürcistan Cumhurbaşkanı Saakaşvili'nin tutuklanmasına ilişkin konuştu. Garibaşvili "Hiçbir hükûmet onu bize serbest bıraktıramaz" dedi.

Birçok suçlamadan hakkında gıyabi tutuklama kararı bulunan eski Gürcistan Cumhurbaşkanı Mihail Saakaşvili, 8 yıl sonra ülkesine döndü. 1 Ekim'de gözaltına alınan Saakaşvili, tutuklandı. Eski Cumhurbaşkanı cezaevinde açlık grevine başladı. 

"6 YIL HAPİS CEZASI VAR"

Bu yaşanılanlar sonrası Gürcistan Başbakanı İrakli Garibaşvili, konuyla ilgili açıklamalarda bulundu. Garibaşvili, Saakaşvili'nin, Gürcistan'da olmadığı dönemde hakkında açılan çeşitli davalardan 6 yıl gıyabi hapis cezasına çarptırıldığını anımsatarak "Size tam yetkiyle söylemek istiyorum ki Saakaşvili cezasını çekecek, o 6 yıl hapis cezasına çarptırılmış durumda" dedi.

Gürcistan Başbakanı Garibaşvili: Saakaşvili cezasını çekecek
Mihail Saakaşvili'nin gözaltına alınma anı.

"BU GEZEGENDE ONU SERBEST BIRAKTIRACAK HÜKÜMET YOK"

Saakaşvili'nin kimsenin çağrısıyla serbest bırakılmayacağını belirten Garibaşvili, "Gezegendeki herhangi bir insan gelip bize sorarsa, söylerse, çağrıda bulunursa, bugün Saakaşvili'yi serbest bırakacak bir hükümet yok" ifadesini kullandı.

"CEZASINI ÇEKTİKTEN SONRA İSTEDİĞİ ÜLKEYE GİDEBİLİR"

Saakaşvili'nin hapishaneye girdikten sonra Ukrayna'ya iadesini talep ettiğini aktaran Garibaşvili, "Cezasını tamamen çektikten sonra elbette istediği ülkeye dönebilir." şeklinde konuştu.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...