Yunan bakandan AB'ye Türkiye çağrısı: Verdiğiniz sözü tutun

Düzenleyen:
Yunan bakandan AB'ye Türkiye çağrısı: Verdiğiniz sözü tutun

DÜNYA Haberleri

Avrupa Birliği'nin yasa dışı göçmen konusunda sürdürdüğü politikayı eleştiren ve Türkiye'nin bu sorunda önemli bir rol üstlendiğini belirten Yunanistan Göç Bakanı Notis Mitarakis, AB'nin Türkiye'ye verdiği sözleri tutması gerektiğini vurguladı.

Afganistan'da Taliban'ın yönetime gelmesi ile yeni bir yasa dışı göç dalgası yaşamak istemeyen Avrupa Birliği alarma geçti. Alman basınına açıklamalarda bulunan Yunanistan Göç Bakanı Notis Mitarakis, Türkiye'nin göçmen sorunu konusunda önemli bir rol üstlendiğini belirterek AB'ye çağrıda bulundu.

"TÜRKİYE'YE VERDİĞİNİZ SÖZÜ TUTUN"

Geçtiğimiz günlerde Yunanistan Başbakanı Miçotakis'in göç konusunda AB'ye çağrıda bulunması ve Türkiye ile yapıcı bir şekilde çalışılmasını istemesinin ardından benzer bir çağrı Yunan Göç Bakanı Notis Mitarakis'ten geldi.

Alman Welt gazetesine konuşan Mitarakis, Afganistan'dan beklenen göç dalgasına ilişkin henüz bir hareketlilik yaşanmadığını belirterek, insani bir krizden kaçınmak için Avrupa'nın sahadaki uluslararası örgütlerle daha yakın bir çalışma içerisinde olması gerektiğini vurguladı.

Türkiye'nin de AB ile imzaladığı Mülteci Mutabakatı'na dikkat çeken Yunanistan Göç Bakanı Mitarakis, bu mutabakata karşılıklı olarak uyulması gerektiğini söylerken, Avrupa Birliği'nin Türkiye'ye vizesiz seyahat konusunda verdiği sözleri tutması gerektiğini belirtti. sığınmacı krizinin önüne geçilmesi gerektiğini vurguladı.

Yunan bakandan AB'ye Türkiye çağrısı: Verdiğiniz sözü tutun

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...