İngiltere'de 'trafik ışığı sistemi' bugün sona eriyor

Düzenleyen:
İngiltere'de 'trafik ışığı sistemi' bugün sona eriyor

DÜNYA Haberleri

İngiltere'de koronavirüs tedbirleri kapsamında uygulanan 'trafik ışığı sistemi' bugün sona eriyor, kırmızı listedeki ülkelerin sayısı ise 54'ten 9'a düşürülüyor.

İngiltere'de Covid-19 tedbirleri kapsamında seyahatlere yönelik uygulanan 'trafik ışığı sistemi' bugün sona eriyor. Yarından itibaren yabancı ülkeler 'kırmızı listedeki ülkeler ve diğerleri' olarak ikiye ayrılacak, kırmızı listedekilerin sayısı 54'ten 9'a düşecek.

Kırmızı listedeki ülkelerden gelenler, İngiltere'de 11 gün otelde karantinada tutulmaya devam edecek. Diğer ülkelerden gelenlerden ise geldikleri ülkeden negatif test ibrazı istenmeyecek, varıştan iki gün sonra PCR testi yaptırmaları yeterli olacak.

Ulaştırma Bakanı Grant Shapps, "Seyahatin güvenli bir şekilde yeniden açılacağı ve sonsuza kadar açık kalacağı bir geleceğe hazırlanıyoruz. Kural değişiklikleri aileler, işletmeler ve seyahat sektörü için güzel haber" dedi.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...