Tayvan Çin'e karşı Avustralya’dan yardım istedi

Düzenleyen: / Kaynak: Haber Merkezi
Tayvan Çin'e karşı Avustralya’dan yardım istedi

DÜNYA Haberleri  / Haber Merkezi

Çin’in 39 savaş uçağıyla hava sahasını ihlal etmesi Tayvan hükümetini endişeye sevk etti. Çin tarafından yakında istila edilmekten korkan Tayvan yönetimi Avustralya’dan yardım istedi.

Tayvan Dışişleri Bakanı Joseph Wu, Avustralya gibi “benzer kafadaki” ülkelerin Tayvan’la güvenlik, istihbarat gibi alanlarda yakın bağlar kurması gerektiğini söyledi. Bu durumun Tayvan’ı savaşa daha hazır hale getireceğini ifade eden Wu, “Şimdiye kadar Avustralya’yla ilişkilerimiz çok iyi, bunu takdir ediyoruz” ifadesini kullandı.

ÇİN KORKUNÇ DERECEDE ZARAR GÖRÜR

Wu, ABC'nin China Tonight programına verdiği beyanatta, “Çin bize karşı savaş açarsa, söz veriyoruz sonuna kadar savaşırız. Çin, saldırırsa kendisi de korkunç derecede zarar görür, bundan eminim” dedi. İngiltere, ABD ve Avustralya arasında geçtiğimiz günlerde imzalanan denizaltı anlaşmasını da memnuniyetle karşıladıklarını belirten bakan, Avustralya’nın Hint-Pasifik bölgesinin barış ve istikrarı için daha fazla sorumluluk alması gerektiğini ifade etti. Avustralya, Çin-Tayvan ihtilafında diplomatik bir yol takip ediyor ve tarafları meseleyi diyalog yoluyla çözmeye çağırıyor.

Tayvan bağımsız bir ülke olduğunu iddia ederken Çin ise onu kendisine ait bir toprak parçası olarak görüyor. Son zamanlarda bölgede gerişlimi tırmandıran Çin’in, birleşmeyi güç kullanarak gerçekleştirmesinden endişe ediliyor.

 

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: Haber Merkezi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...