Suriye rejimi yabancı uzmanların yardımıyla hazırlanan kimyasal silahları taşıdı

Düzenleyen: / Kaynak: İHA
Suriye rejimi yabancı uzmanların yardımıyla hazırlanan kimyasal silahları taşıdı

DÜNYA Haberleri  / İHA

Suriye’de rejim güçlerinin İdlib bölgesinde sivil halka yönelik kimyasal silahla saldırı hazırlığında buluduğu öğrenildi. Rejim, gerçekleşecek olan saldırıda muhalifleri suçlamak için kara propaganda çalışmalarına başladı.

Suriye rejimi muhaliflerini suçlamak üzere sözde bir kimyasal saldırı senaryosu yazmak üzere yabancı uzmanların yardımıyla hazırlanan zehirli madde içerikli füzeleri Arima, Maarat El Numan ve Tel Tukan bölgelerine naklettiği öğrenildi. Bölgedeki güvenilir kaynaklardan edinilen bilgiye göre rejim unsurları daha önce kimyasal silahlarla hedef aldıkları İdlib’e tekrar saldırarak suçu muhalif unsurlara atma düşüncesinde. Saldırı sonrasında yapılacak propaganda ile saldırıyı muhalif unsurlar tarafından yapıldığı izlenimi oluşturacağı ifade edildi.

İDLİB’İ 45 KEZ KİMYASAL SİLAHLA HEDEF ALMIŞTI

Fransa, Belçika ve Fas uyruklu yabancı uzmanların yardımıyla 8 füzeye klor ve sarin gazı doldurulduğu, hazırlanan füzelerle sivil halka yönelik saldırı için talimat verildiği iddia edildi. Suriye rejimi iç savaş boyunca İdlib’i 45 kez kimyasal silahlarla hedef aldı. Hafızalardan silinmeyen bu katliamlarda çoğu kadın ve çocuk binlerce sivil zehirli gazlardan etkilendi. Yıllardır halkına zulmeden rejim İdlib’in güneyinde kimyasal silahlarını depolayarak, bölgedeki destekçilerinin de yardımıyla “muhaliflerin provokasyon amaçlı kimyasal silah kullanacağı” yalanını sistematik bir şekilde kullanıyor. 

Suriye rejimi yabancı uzmanların yardımıyla hazırlanan kimyasal silahları taşıdı

                                          

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...