Romanya'da hükümet düştü

Düzenleyen:
Romanya'da hükümet düştü

DÜNYA Haberleri

Romanya’da Başbakan Florin Citu'nun azınlık hükümeti, meclise verilen gensoru önergesinin kabul edilmesi ile düştü.

Avrupa Birliği'nin (AB) en fakir üye ülkelerinden biri olan Romanya’da siyasi kriz patlak verdi. Başbakan Florin Citu'nun 9 ay önce kurduğu azınlık hükümeti Sosyal Demokrat Parti (PSD) tarafından meclise verilen gensoru önergesi 281’e oyla kabul edildi. Böylelikle hükûmet düştü. 

BAKAN GÖREVDEN ALINDI, KRİZ PATLADI
Ülkedeki kriz yaklaşık 1 ay önce Citu'nun bir bölgesel kalkınma programını imzalamadığı için USR-Plus'tan Adalet Bakanı Stelian Lon'u görevden almasıyla başlamıştı. Ardından Birlik ve Dayanışma Partisi (USR-Plus), üç partili koalisyondan ayrılmıştı.

CITU YİNE BAŞBAKAN OLABİLİR
Öte yandan, Devlet Başkanı Klaus Lohannis, hükümetin düşmesinin ardından yeni bir başbakan aday göstermeden önce bütün meclis partileriyle görüşme yapacak. Citu ise 45 gün boyunca hükümetin başında kalabilir. Milletvekilleri iki defa yeni bir başbakan üzerinde anlaşmaya varamazlarsa Citu yeniden başbakan olarak atanabilir. Ülkede erken seçim düşük ihtimal olarak gözükürken uzmanlar USR’nin yeni bir başbakan ile eski koalisyonu yeniden kuracağını düşünüyor.



Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...