Postacı artık yerlerde değil göklerde!

Düzenleyen:
Postacı artık yerlerde değil göklerde!

DÜNYA Haberleri

İskoçya'da, yaya ya da araç yoluyla gidilmesi zor olan ve uzak mesafede bulunan köyler için, postalar dronelarla gönderilmeye başlandı. Söz konusu araçların 100 kg yük taşıyabildiği öğrenildi.

İngiliz Kraliyet Postası Royal Mail, İskoçya’nın uzak Orkney adalarına mektup ve paketleri drone’larla götürmeye başladı. İki haftalık test seferlerine başlayan kurum, insansız hava araçlarıyla yapılan sevkiyatı, karbon salımının azaltılması gayesiyle yaygınlaştırmayı hedefliyor. İngiltere’de imal edilen Ultra isimli çift motorlu büyük araçlar, 100 kilo yük taşıyabiliyor.

UZAK VE İZOLE TOPLUMLARA HİZMET EDECEK
Drone’larla adalara götürülen paketler orada yerel posta görevlileri tarafından adreslerine ulaştırılıyor. Royal Mail'in baş ticari yetkilisi Nick Landon, “Bu deneme, hizmet verdiğimiz uzak ve izole topluluklara mümkün olan en çevreci şekilde ve en yenilikçi teknolojileri kullanarak ulaşmak için tasarlandı” dedi. Gemiler denizin dalgalı olduğu zamanlarda çalışamazken Ultra’lar, sis dahil kötü hava şartlarında bile sevkiyat yapabiliyor.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...