Rusya Türk İHA’ları karşısında çaresiz kaldı

Rusya Türk İHA’ları karşısında çaresiz kaldı

DÜNYA Haberleri

Ukrayna’nın satın aldığı Türk İHA’ları Rusya’nın uykularını kaçırmaya devam ediyor. Rus medyası “Türkiye’nin muharebe sahasında gösterdiği başarı inkâr edilemez” diye yazdı.

Rus medyası, Moskova hükûmetinin Ukrayna’nın satın aldığı Türk İHA’larına karşı nasıl tedbirler alacağına ilişkin çarpıcı bir yazı kaleme aldı.
Türk İHA’larının Dağlık Karabağ savaşından sonra Donbass’ta da önemli rol üstlenmeye hazır olduğu ifade edildi.
Analiz yazısında Rusya’nın İHA’lara karşı herhangi bir çözüm üretemediğinin altı çizildi.
Türk İHA’larının son yıllarda büyük bir devrim yaptığını belirten analiz yazısında “İHA’lar konusunda Türkiye birdenbire pazarda ilk beşe girdi. Türkiye’nin muharebe sahasında gösterdiği başarı ise inkâr edilemez” ifadeleri kullanıldı.
Devamında dikkat çeken satırlar şöyle: Türkler iki gün içinde Bahar Kalkanı Harekâtı’nda İdlib yakınlarında 23 Suriye tankını, 23 kundağı motorlu silahı, 5 helikopteri ve bir dizi Pantsir-C1 top-füze sistemini imha etti. Osa uçaksavar füze sistemi, Tor hava savunma sistemi ve Strela-10 sistemleri Türk İHA’larına karşı çaresiz kaldı.
Akıncı silahsız insansız hava araçlarının (SİHA) MQ-9 Reaper İHA’sına benzediğini belirten Rus medyası “Akıncı, muharebe sahasında Amerikalı mevkidaşını bile geride bırakıyor” yorumunda bulundu.

Rusya Türk İHA’ları karşısında çaresiz kaldı
Türkiye ile Ukrayna 48 İHA ve SİHA alım-satımı için anlaştı

"DÜNYAYA SİHA'LAR BİR MESAJ VERİYOR"
Hollanda kamu yayıncısı NOS’un Türkiye muhabiri Mitra Nazar, geçtiğimiz günlerde Atatürk Havalimanı’nda düzenlenen TEKNOFEST üzerine bir yazı kaleme aldı. Festivalde gerçekleşen gösterilerin ‘ağızları açık bıraktığını’ söyleyen muhabir “Aralarında biri neredeyse hiç ses çıkarmıyor ve açık farkla en çok dikkati o çekiyor” diyerek, AKINCI’nın gördüğü ilgiyi dile getirdi. “İHA/SİHA programı, Türkiye’nin askeri açıdan kendi kendine yeterli olma mücadelesinin bir parçası. Cumhurbaşkanı Erdoğan, silah ambargosu veya yaptırım durumunda yabancı ülkelere karşı ülkesinin hayatta kalabilmesi amacıyla silah endüstrisine büyük yatırımlar yaptı” denilen yazıda, SİHA’ların savaş sahasında oyun değiştirici olarak ortaya çıkmasının, NATO için de önemli olduğu vurgulandı. Yazıda, Türkiye’nin oluşan İHA pazarını doldurduğu, daha fazla İHA’yı satmaya istekli olduğu kaydedildi. Türkiye’nin İHA/SİHA diplomasisiyle jeopolitik ilişkilerini geliştirdiği ve dünyaya “Türkiye, büyüklerle rekabet edebilecek güçlü bir ülke” mesajını verdiği aktarıldı.


 

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...