Slovenya Hükümeti'nden orantısız güç iddialarına cevap

Düzenleyen:
Slovenya Hükümeti'nden orantısız güç iddialarına cevap

DÜNYA Haberleri

Slovenya’da geçen hafta hükümetin pandemi yasaklarını protesto eden yüzlerce kişi gösteri düzenlemiş, polis göstericilere tazyikli su ve göz yaşartıcı gaz bombasıyla müdahale etmesi sonucu hükümete yönelik eleştirileri Slovenya hükümeti reddetti.

Slovenya’da AB zirvesi öncesi yaşanan protesto gösterisine polisin müdahalesinin sert olduğu yönündeki eleştirilere İçişleri Bakanı Ales Hojs polisin hükümet karşıtı protestoları tazyikli su ve göz yaşartıcı gazla durdurmak için aşırı güç kullandığı yönündeki suçlamaları reddetti.

Slovenya Hükümeti'nden orantısız güç iddialarına cevapPolis geçen haftaki gösterilerde protestocuları dağıtmak için kalabalığa göz yaşartıcı gaz bombası ve tazyikli su kullandı

İçişleri Bakanı Ales Hojs Brüksel'de yaptığı açıklamada, polisin salı günki müdahale sırasında işini çok iyi yaptığını ve durumun "kendi yetkileri dahilinde" olduğunu söyledi. Polis eylemlerine ilişkin soruşturmanın halen devam ettiğini de sözlerine ekledi.

Yaklaşık 25 protestocu gözaltına alındı ​​ve çoğu göz yaşartıcı gazdan etkilenen birkaç kişi yaralandı.


Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...