Lavlar, La Palma'yı yuttu

Düzenleyen:
Lavlar, La Palma'yı yuttu

DÜNYA Haberleri

İspanya'da bulunan La Palma Adası'ndaki Cumbre Veca Yanardağı'ndan akan lavlar, adeta Palm'yi yuttu. Bugüne kadar toplam 419 evin lavlar sebebiyle yok olduğu öğrenildi.

İspanya, Cumbre Veca Yanardağı'ndan akan lavlarla adeta cehennemi yaşıyor. La Palma Adası'nda ciddi zararlar veren lavlar, 419 evi yuttu. Kanarya Adaları2nın en büyük 5. adası olma özelliğini taşıyan La Palma 19 Eylül'den bu yana lav püskürtmeye devam ediyor.

Lavlar, La Palma'yı yuttuAdadaki yanardağ 19 Eylül'den bu yana lav püskürtüyor.

4 EVİ DAHA YUTTU
Yanardağdan çıkan lavların 4 evi evi daha yuttuğu ifade edilirken, lavların yok ettiği bina sayısı bin 419’a ulaştı. Kanarya Adaları Volkanoloji Enstitüsü’nün (Involcan) tarafından yapılan açıklamada, günün erken saatlerinde Cumbre Vieja Yanardağı’nın ağzının kuzey yüzünün çöktüğü ve çeşitli yönlere doğru yoğun lav akışı olduğu bildirildi.

ADADA 37 DEPREM DAHA MEYDANA GELDİ
İspanya Ulusal Jeoloji Enstitüsü tarafından yapılan açıklamada ise, yanardağın aktifleşmesinden bu yana depremler yaşadığı, bugün ise adada 37 deprem yaşandığı ve en büyük depremin 4,1 büyüklüğünde olduğu aktarıldı.

ADADAKİ HAVALİMANI YENİDEN FAALİYETE GEÇTİ
Geçtiğimiz perşembe günü pistlerde biriken kül nedeniyle uçuş trafiğine kapanan La Palma Havalimanı’nın yeniden faaliyete geçtiği aktarıldı. İspanya Havalimanları ve Hava Ulaşımı (AENA), havalimanının tekrar kullanıma açıldığı ve temizlik çalışmalarının devam ettiği ifade edildi.

6 BİNDEN FAZLA KİŞİ TAHLİYE EDİLDİ
Kanarya Adaları hükümeti tarafından yapılan açıklamada, yanardağ felaketinden etkilenen vatandaşlara 10,5 milyon euroluk ekonomik yardım paketi hazırlandığını ve en yakın zamanda bu paranın ihtiyaç sahiplerine ulaştırılacağı duyuruldu.
Öte yandan La Palma’da lavlar 480 hektarlık alanı yok ederken, 6 binden fazla kişi ise tahliye edildi.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...