Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

ABD’nin en zenginleri listesi açıklandı: 30 yıl sonra bir ilk

Düzenleyen:
ABD’nin en zenginleri listesi açıklandı: 30 yıl sonra bir ilk

DÜNYA Haberleri

Forbes, ABD’nin en zenginleri listesi açıkladı. 30 yıldır listenin üst sıralarında yer alan Bill Gates, bu defa ilk üçe dahi giremedi.

ABD'nin en seçkin iş ve ekonomi dünyası dergisi olan Forbes, bu yılın en zengin ABD'lilerinin yer aldığı  Forbes 400 listesi yayımladı. Listede 30 yıl sonra bir ilk gerçekleşti. 1992 yılından bu yana hem dünyanın hem de ABD'nin en zengini olan Bill Gates, bu yıl ilk üçe dahi giremedi.

1992 YILINDAN BERİ ZİRVEDEYDİ
Kurucusu olduğu Microsoft’u yüzde 45’ine sahip olduğu sırada 1986 yılında halka arz eden Gates, ertesi yıl 31 yaşında 1,25 milyar dolar servetle dünyanın en genç milyarderi olurken, Microsoft’un yükselişiyle birlikte 1991 yılında ABD’nin en zengin 2’inci kişisi olarak servetini 4,8 milyar dolara çıkarmıştı.

1992 yılında ise servetini 6,3 milyar dolara çıkararak Forbes 400 listesinin ilk sırasına yerleşen Bill Gates, 2018 yılında Amazon kurucusu Jeff Bezos’un kendisini geçmesine kadar ilk sırada yer aldı.

BOŞANDIĞI EŞİNE DEVRETTİĞİ HİSSELER GERİLETTİ
2020 yılında Tesla hisselerinin borsadaki büyük artışı sonrası (yaklaşık yüzde bin) Elon Musk tarafından geçilen Bill Gates son olarak geçtiğimiz aylarda 27 yıllık eşi Melinda French Gates’ten boşanırken halka açık şirketlerdeki en az 5,7 milyar dolarlık hissesini devretmesi nedeniyle listede Facebook kurucusu Mark Zuckerberg’e geçilerek 4’üncü sıraya düştü.

Listeyi yayımlayan Forbes, Bill Gates’in geçtiğimiz aylarda boşanmaması durumunda, ABD’nin en zengin 3’üncü kişisi olarak kalmaya devam edeceğini vurguladı.

4. SIRAYA GERİLEDİ
25 yıl boyunca dünyanın en zengin kişisi olan ve halihazırda 4’üncü sıraya gerileyen Gates’in servetinin dörtte biri Microsoft’taki tahmini yüzde 1,3’lük hissesinden elde ettiği 31 milyar dolardan gelirken, geri kalanı ise geçtiğimiz günlerde Four Seasons otellerini de bünyesine katan yatırım şirketi Cascade Investment LLC'den geliyor.

İşte Gates’in uzun yıllar sonra ilk 3 sırasında yer almadığı ABD’nin en zengin 10 kişisi:

MICHAEL BLOOMBERG: 70 MİLYAR DOLAR
Bloomberg L.P (Finansal hizmetler, basın-yayın, teknoloji)

STEVE BALLMER: 96.5 MİLYAR DOLAR  
Microsoft

WARREN BUFFETT: 102 MİLYAR DOLAR
Berkshire Hathaway yatırım 

LARRY ELLİSON: 117.3 MİLYAR DOLAR
Oracle

SERGEY BRİN: 118.5 MİLYAR DOLAR
Google

LARRY PAGE: 123 MİLYAR DOLAR
Google

BİLL GATES: 134 MİLYAR DOLAR
Microsoft - Cascade Investment

MARK ZUCKERBERG: 134.5 MİLYAR DOLAR
Facebook (WhatsApp, Instagram)

ELON MUSK: 190.5 MİLYAR DOLAR
Tesla, SpaceX

JEFF BEZOS: 201 MİLYAR DOLAR 
Amazon, Blue Origin

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...