Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Eski Pentagon baş yazılımcısı: Çin yapay zeka yarışında ABD’yi geçti

Düzenleyen:
Eski Pentagon baş yazılımcısı: Çin yapay zeka yarışında ABD’yi geçti

DÜNYA Haberleri

Eski Pentagon baş yazılımcısı, Çin'in yapay zeka yarışında ABD’yi geçtiğini iddia etti.

Pentagon'un eski baş yazılımcısı Nicolas Chaillan (37), Çin’in yapay zekada ABD’yi geçtiğini söyledi. ABD ordusunda teknolojik dönüşümün çok yavaş ilerlediğini belirterek geçen ay görevinden istifa eden Chaillan, “15-20 yıl içinde Çin'e karşı rekabet etme şansımız yok. Aslında bana göre şimdi bile yok” ifadesini kullandı.

"ÇİN İLERDE HER ŞEYİ KONTROL EDECEK"
ABD’nin teknolojik dönüşümde yavaş ilerlemesinin ülkeyi riske sokacağını belirten Chaillan, Financial Times gazetesine yaptığı açıklamalarda, dünyanın en büyük ikinci ekonomisi olan Çin’in teknolojik ilerlemeler sonucu dünya hakimiyetine doğru gittiğini, ileride medyadan jeopolitiğe kadar her şeyi kontrol edeceğini iddia etti. Batı ülkeleri istihbarat kurumları da Çin’in 10 sene içinde yapay zeka, sentetik biyoloji ve genetik gibi yeni ortaya çıkan teknolojilerin hakimi olacağını değerlendiriyor.

 

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...