DSÖ'den ülkelere çağrı: Seyahat için aşı şartı istemeyin

Düzenleyen:
DSÖ'den ülkelere çağrı: Seyahat için aşı şartı istemeyin

DÜNYA Haberleri

​Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ), üyesi olan 194 ülkeye, uluslararası seyahatlerde tek şart olarak "Covid-19 aşısı şartı" istememeleri tavsiyesinde bulundu.

DSÖ Acil Durum Komitesi, Covid-19 salgınının "dünya genelinde halk sağlığını olumsuz yönde etkilemeye devam ettiği" ve "koordineli uluslararası bir müdahale gerektiren olağanüstü bir durum" olduğuna oy birliğiyle karar verdi. Komite, DSÖ üyesi 194 ülkeye, uluslararası seyahatlerde tek şart olarak "Covid-19 aşısı şartı" istememeleri tavsiyesinde bulundu. Buna gerekçe olarak da aşılara "sınırlı küresel erişim" ve "aşıların adaletsiz dağılımı" gösterildi.

“BÜTÜN AŞILARI TANIYIN”
 Komite, uluslararası seyahati kolaylaştırmak için "risk temelli" bir yaklaşıma devam edilmesi ve alınan seyahat önlemleri hakkında DSÖ ile bilgi paylaşılması için ülkelere çağrı yaptı. Komite, ayrıca, DSÖ'ye Covid-19 aşılarının kullanımı konusunda danışmanlık yapan Stratejik Uzmanlar Danışma Grubunun (SAGE) önerisiyle acil kullanımına onay verdikleri aşıları tanımaları için bütün ülkelere seslendi.



Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...