Papa, Kanada'da günah çıkaracak

Düzenleyen:
Papa, Kanada'da günah çıkaracak

DÜNYA Haberleri

Papa Francis, Kanada'da yerlilere ait toplu mezarların bulunmasının ardından ülkeyi ziyarette bulunma kararı aldı. Francis'in, Katoliklerin yaptığı katliamlardan dolayı yerlilerden özür dilemesi bekleniyor.

Kanada’da geçtiğimiz aylarda eski yatılı okul bölgelerinde yerli Kızılderili yerli halkına ait yüzlerce mezar ve kemik kalıntıları bulundu. Bu durum, hem ülke genelinde hem de dünyada büyük tepki çekti. Kanada'da ayaklanan halk, protestolar düzenledi. Gösterilerde çok sayıda Katolik kilisesinde yangınlar yaşandı.

PİSKOPOSLAR ÇAĞIRDI
Bu durum ile ilgili Vatikan'dan bir açıklama geldi. Vatikan, Katoliklerin ruhani lideri Papa Francis’in yerli halkla uzlaşma sürecinin bir parçası olarak Kanada’ya gitmesi için ülkedeki piskoposlar tarafından yapılan daveti kabul ettiği bildirildi. Kanada’da Katolik kilisesine bağlı yatılı okullarda çocuk istismarı ve yetersiz beslenmeye maruz bırakılan yerli halktan kilise adına özür dilemesi çağrısıyla karşı karşıya olan Francis’in söz konusu ziyaret için istekli olduğu belirtildi. Ziyaretin tarihi ise henüz kararlaştırılmadı.

ÖZÜR DİLEMEMİŞTİ
Öte yandan, Papa, yerlilere ait isimsiz mezarların bulunmasının ardından acı çektiğini açıklamıştı ancak bazı Kanadalıların talep ettiği gibi doğrudan özür dilememişti. Ciddi suiistimallerin meydana geldiğini kabul eden Kanadalı piskoposlar ise eylül ayında özür dilemişti.




 

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...