Açlığın pençesindeki Afganlar çocuklarını satıyorlar

Düzenleyen: / Kaynak: AA
Açlığın pençesindeki Afganlar çocuklarını satıyorlar

DÜNYA Haberleri  / AA

BM verilerine göre, gelecek kış 22,8 milyon kişinin ciddi anlamda gıda sıkıntısı yaşayacağı Afganistan’da hayat mücadelesi veren aileler çocuklarını para karşılığı satıyor.

Afganistan’da Taliban ile hükûmet güçleri arasında yaşanan şiddetli çatışmalar sonucu Taliban’ın ülke yönetimini devralması ve uluslararası yardım akışının durması ülkedeki açlık ve sefaleti derinleştirdi. Afganistan’daki saha araştırmasına göre, hayat mücadelesi veren kimi aileler 1.000-3.000 dolar arası değişen fiyatlara satışa çıkardığı çocuklarını yakınlarına satmak isterken, kimi aileler alıcının kim olduğuna bakmaksızın evlatlarını para karşılığı veriyor.

22,8 MİLYON KİŞİ GIDA SIKINTISININ EŞİĞİNDE

BM verilerine göre Afganistan’da, gelecek kış nüfusun yarısından fazlasına denk gelen 22,8 milyon kişi ciddi anlamda gıda sıkıntısı yaşayacak. Son dönemde ülke genelinde artan açlık ve fakirlik sebebiyle çocuklarını satılığa çıkaran onlarca aileden biri de Gor vilayetinin merkez ilçesi Firuzkoh’un dışındaki Dere-yi Kazi bölgesinde bir barakada yaşayan Samimi ailesi.

Açlığın pençesindeki Afganlar çocuklarını satıyorlar

"TORUNLARIMI SATIŞA ÇIKARDIM"

2 oğlu, 1 gelini ve 4’ü kız 6 torunuyla birlikte kirada yaşayan Ruhşana Samimi (56) “Evin geçimini sağlayan büyük oğlum hastanede diğer oğlum da yanında refaketçi. Onlar gidince geçim sıkıntımız attı. 6 ve 4 yaşındaki iki kız torunumu satıp elde ettiğim gelirle ihtiyaçları temin etmek istiyoruz. Bir hafta önce torunlarımı satışa çıkardım ancak henüz satın alan olmadı. Büyük torunum için 2.200 dolar ve küçüğü için ise 1.100 dolar fiyat belirledim. Açız ve bu dönemde bize kimse yardım etmedi” diye konuştu. 

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...