Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Aliya'nın arkadaşı Latiç anlattı, İşte Sırpların gerçek niyeti

Aliya'nın arkadaşı Latiç anlattı, İşte Sırpların gerçek niyeti

DÜNYA Haberleri

Aliya İzzetbegoviç’in yakın arkadaşı ve mücadele ortağı Cemaleddin Latiç “1. ve 2. Dünya Savaşlarının çıkış noktası bu bölge oldu. Şu anda süper güçler bölgeye büyük çaplı yığınak yapıyor. Sırpların yükselttiği gerilimin dozu düşürülemezse 3. Dünya Savaşı aynı bölgeden çıkabilir” dedi.

YILMAZ BİLGEN

Bosna Hersek’te Sırp tarafından gelen açıklamalar tansiyonu yeniden yükseltti. Devlet Başkanlığı Konseyinin Sırp üyesi Milorad Dodik, bağımsız ordu, yargı ve vergi düzenlemesine gidecekleri yönünde ayrılıkçı ifadeler kullandı. Bosna savaşının lider kadrosundan ve Bosna Millî Marşı’nın yazarı Prof. Dr. Cemaleddin Latiç, Sırp tarafının gerilimi kasıtlı olarak yükselttiğini ve bölgeyi yeni bir kaosa sürüklemeye çalıştığını söyledi. Latiç “1. ve 2. Dünya Savaşlarının çıkış noktası bu bölge oldu. Şu anda süper güçler bölgeye büyük çaplı yığınak yapıyor. İskeçe, Dedeağaç çıkarmaları, Kosova, Arnavutluk aksında yaşanan kriz, tehlikenin habercisi ve tetikleyici unsurları. Şayet gerilim dozu düşürülemez ise 3. Dünya Savaşı aynı bölgeden çıkar” diye konuştu.

BÜYÜK SIRBİSTAN HAYALİ
“Sırplar, Montenegro (Karadağ), Kosova, Bosna ve Makedonya’yı içerisine alan coğrafyada Büyük Sırbistan hayali kuruyor” diyen Prof. Dr. Cemaleddin Latiç şöyle devam etti: Bunun için silah ve cephane yığıyorlar. Şu an itibarıyla katliam için yeterli güce sahip değiller. Yakın vade hesapları kaos üretmek ve gerekli zemini oluşturmak. Avrupa ve Rusya’dan taviz koparmaya ve daha fazla destek almaya çalışıyorlar. Batılılara ‘Avrupa’nın ortasında Boşnak Müslüman varlığını tehdit olarak gösterip ikna etmeye çalışıyorlar. Rusya ise Putin ile birlikte Pan Slav idealini gerçekleştirmeye çalışıyor. Sırpları da sadık müttefik ve bölgeyi dönüştürmekte etkin araç olarak görüyor. Şayet 92-95 döneminde bugünkü Rusya olsa her şey çok başka olurdu.

Aliya'nın arkadaşı Latiç anlattı, İşte Sırpların gerçek niyeti
Aliya'nın yakın dostu Prof. Dr. Latiç, Balkanlarda kurulan tezgâhı anlattı

DEVLET İŞLEMEZ HÂLE GETİRİLİYOR
Bosna Hersek’te yönetimin diğer ortağı Sırpların devleti işlemez hâle getirdiğine dikkat çeken Latiç "5 Kasım’da Barış Gücü’nün görev süresi doluyor. Sırp tarafının zamanlaması çok önemli. Çıkarılmak istenen kaosa bu açıdan da bakmak lazım. Şu an devleti işlemez hâle getirdiler. Bir yandan kendi kamuoyunu hazırlıyorlar, diğer yandan Avrupa ve Rusya’dan daha fazla taviz koparmaya, güç yığmaya çalışıyorlar" ifadelerini kullandı. Tartışmaların devam ettiği bölgeye yönelik Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi ise aldığı kararla, Bosna Hersek'teki Avrupa Birliği Barış Gücü’nün görev süresini 12 ay daha uzattı.

TÜRKİYE GÜCÜNÜ ARTIRMALI
Mevcut dünya konjektörünün Sırpların lehine olmadığı görüşünü savunan Prof. Dr. Cemaleddin Latiç, Sırp askerlerin korkak olduğuna ve savaşmaktan çok katliam yaparak sonuç almak istediğine vurgu yaptı. Aliya İzzetbegoviç’in yakın arkadaşı ve mücadele ortağı olan Latiç, ayrıca Osmanlıyı yıkan olumsuz gelişmelerinde merkez odağı olarak bölgeyi gösterdi. "Türkiye, bölgede her açıdan gücünü daha fazla hissettirmeli. Burada olmalı" diyen Latiç’e göre Bosna Hersek Halklar Meclisi Başkanlık Divanı Üyesi Bakir İzzetbegoviç’in bu süreçte Türkiye’ye yaptığı ziyaret önemli bir mesaj niteliği taşıyor.


Aliya'nın arkadaşı Latiç anlattı, İşte Sırpların gerçek niyeti

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...