ABD'de aşısız binlerce istihbarat çalışanı işten çıkarılabilir

Düzenleyen:
ABD'de aşısız binlerce istihbarat çalışanı işten çıkarılabilir

DÜNYA Haberleri

ABD'de Covid-19 aşısı olmayı reddeden binlerce istihbarat çalışanı, federal çalışanlara getirilen aşı zorunluluğu nedeniyle işten çıkarılabilir. Bu durum hem ABD'yi hem de tüm dünyayı büyük oranda etkileyecek değerlendirmesi yapıldı.

ABD'deki Cumhuriyetçi Kongre üyeleri, federal çalışanlara uygulanan Covid-19 aşı zorunluluğunun, ülkenin ulusal güvenliğini tehlikeye atabileceği uyarısında bulundu. Temsilciler Meclisi İstihbarat Komitesi Üyesi Utah Vekili Cumhuriyetçi Chris Stewart, Kongre'deki bir oturumda, bünyesinde 18 kuruluşu barındıran istihbarat topluluğunun birçok üyesinin iş gücünün yüzde 40'ının hala aşılanmadığının altını çizdi.

BİNLERCE İSTİHBARAT ÇALIŞANI İŞİNDEN OLABİLİR
Bilgilerin gizliliği nedeniyle söz konusu kuruluşların ismini vermeyen Stewart, aşı olmayı reddeden binlerce istihbarat çalışanının federal aşı zorunluluğu nedeniyle işten çıkarılma riskiyle karşı karşıya olduğunu ve bunun da ülkenin ulusal güvenliğine büyük bir tehdit doğurabileceğini vurguladı.

Stewart, Biden yönetimine, tıbbi ya da başka sağlam temellerle aşı olmayı reddeden daha çok kişinin aşıdan muaf tutulması için düzenleme yapılması çağrısında bulunarak, "Eğer bunca insanı aşı olmadıkları için işten çıkarırsak ne olacak?" dedi.

DEMOKRATLAR AŞI ZORUNLULUĞUNU SAVUNUYOR
Illinois Vekili Darin LaHood da Stewart'ın endişelerinin doğru olduğunu belirterek, aşı nedeniyle binlerce istihbaratçının işten çıkarılmasının hem ABD'yi hem de tüm dünyayı büyük oranda etkileyeceği değerlendirmesinde bulundu. Demokrat isimler, federal hükümetin aşı zorunluluğunu savunarak, ülkenin sağlık açısından güvenliği için herkesin aşı olması gerektiğini söylüyor.



Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...