Japonya'daki açık artırmada yengeç 427 bin TL'ye satıldı

Düzenleyen: / Kaynak: İHA
Japonya'daki açık artırmada yengeç 427 bin TL'ye satıldı

DÜNYA Haberleri  / İHA

Japonya'da düzenlenen bir açık artırmada 1,5 kilogramlık kar yengeci yaklaşık 427 bin liraya satıldı.

Japonya'da kar yengeci avı sezonunun başlaması ile birlikte her yıl geleneksel olarak düzenlenen açık artırma Kanazawa Limanı'nda gerçekleştirildi. Katılımcılar, eyalet yönetiminin özenle seçerek satışa sunduğu birinci kalite yengeçleri alabilmek için kıyasıya yarıştı.

SADECE BİR YENGEÇ AÇIK ARTIRMAYA ÇIKARILDI

58 tonluk avdan yalnızca bir adet kar yengeci 1.5 kilogram ağırlığı ile tüm kriterleri karşılayarak açık artırmaya çıkarılırken, söz konusu erkek yengeç 5 milyon yenlik (yaklaşık 427 bin lira) rekor fiyata alıcı buldu.

Kaplıca otelleri işleten bir şirketin yengecin sahibi olduğu öğrenilirken, rekor fiyatın Covid-19 pandemisinden kaynaklanan ekonomik sıkıntılara rağmen balıkçılara olan minnettarlığı ifade etmek için ödendiği ifade edildi.

Japonya'daki açık artırmada yengeç 427 bin TL'ye satıldı

2019 yılında da bir kar yengeci 5 milyon yene satılmıştı.

2019'UN REKORU TEKRARLANMIŞ OLDU

Japonya’daki Tottori eyaletinde 2019 yılında gerçekleştirilen açık artırmada yine bir kar yengeci 5 milyon yenlik rekor fiyata alıcı bulmuştu. Son açık artırmada en yüksek fiyat rekoru bir kez daha tekrarlanmış oldu.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...