İngiltere'den Türkiye'yi ilgilendiren Sinovac kararı

Düzenleyen: / Kaynak: AA
İngiltere'den Türkiye'yi ilgilendiren Sinovac kararı

DÜNYA Haberleri  / AA

İngiltere Pfizer-BioNTech, Oxford-AstraZeneca, Moderna ve Janssen'ın onaylı aşılarından sonra Sinovac, Sinopharm ve Covaxin'i onaylı aşılar listesine ekleyeceği açıklandı. Böylelikle Türkiye, Birleşik Arap Emirlikleri, Malezya ve Hindistan gibi ülkelerde bu aşıları olanlar da İngiltere’ye seyahat edebilecek.

İngiltere Sağlık Bakanlığı tarafından yapılan açıklamaya göre Sinovac, Sinopharm ve Covaxin aşıları onaylı aşılar listesine eklenecek. Yeni liste 22 Kasım saat 04.00’ten itibaren geçerli olacak. Alınan yeni kararla Türkiye, Birleşik Arap Emirlikleri, Malezya ve Hindistan gibi ülkelerde Sinovac, Sinopharm ve Covaxin aşılarını olanlar, İngiltere'ye seyahat edebilecek.

AŞI SETİFİKASI BULUNANLAR KARANTİNAYA GİRMEYECEK

İngiltere’nin seyahat kurallarına göre Pfizer-BioNTech, Oxford-AstraZeneca, Moderna ve Janssen'ın onaylı aşılardan biriyle tam aşılanan ve aşı sertifikası bulunanlar, yolculuk öncesi Covid-19 testi yaptırmak veya vardıktan sonra karantinaya girmek zorunda kalmıyor. Bu kişiler, sadece İngiltere'ye vardıktan 2 gün sonra hızlı antijen testi yaptırıyor.

37 ÜLKENİN AŞI SERTİFİKASINI TANINDI

Sağlık Bakanı Sajid Javid, bu adımın seyahat sektörü ve şirketler için faydalarına işaret ederken, aileleri ve arkadaşları da yeniden bir araya getireceğini belirtti. İngiltere, ekim ayında Türkiye dahil 37 ülkenin aşı sertifikalarını tanımış ancak onaylı aşı listesinde Sinovac bulunmadığı için sadece Pfizer-BioNTech aşısı olanlara seyahatlerde kolaylık sağlanmıştı.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...