Japonya'da Covid-19 araştırması: Okulları kapatmak faydasız

Düzenleyen: / Kaynak: Haber Merkezi
Japonya'da Covid-19 araştırması: Okulları kapatmak faydasız

DÜNYA Haberleri  / Haber Merkezi

Japonya'da yapılan Covid-19 araştırmasında okulların kapatılmasının virüsün yayılmasını engellemediği bulgusu ortaya çıktı.

Araştırmalar, Japonya’da geçen sene salgının ilk dalgası sırasında okulları kapatmanın, koronavirüsün yayılmasını önlemede etkili olmadığını gösteriyor. Harvard üniversitesiyle Japonya’daki Gakushuin ve Shizuoka üniversitelerindeki bilim adamları 2020 ilkbaharında Japonya’da okulların kapatıldığı ve kapatılmadığı beldelerdeki kayıtları inceledi.

HALK SAĞLIĞINA BİR KATKISI OLMADI

100.000 kişiye düşen koronavirüs vakaları bakımından bu beldeler arasında herhangi bir fark görülmedi. Okul kapatmanın halk sağlığına bir katkısının olmadığını belirten araştırmacılar, “Japonya'daki okulların kapanmasının Covid-19'un yayılmasını azalttığına dair herhangi bir kanıt bulamadık. Çocuklar ve ebeveynler için potansiyel olumsuz sonuçları göz önüne alındığında, okulların kapatılmasına ilişkin politikaların yeniden gözden geçirilmesi gerekir” ifadesini kullandılar. Daha önceki araştırmalarda da görüntülü olarak uzaktan yapılan eğitimin, çocukların hem akademik başarıları hem de zihin sağlığını olumsuz etkilediği ortaya çıkmıştı.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: Haber Merkezi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...