ABD'den, BAE'li bakanın Esad ile görüşmesine tepki: Utanç verici

Düzenleyen:
ABD'den, BAE'li bakanın Esad ile görüşmesine tepki: Utanç verici

DÜNYA Haberleri

ABD Senatosu Dış İlişkiler Komitesi Kıdemli Üyesi Jim Risch, Suriye ile normalleşmeye açık ülkelerin sayısının artmasına tepki gösterdi. Risch, Esad ile görüşen ülkeleri, rejiminin sivillere yönelik hak ihlallerini görmezlikten gelmekle suçladı.

Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) Dışişleri Bakanı Abdullah bin Zayid Al Nahyan, bugün Suriye’nin başkenti Şam’a gitti. Suriye'de Mart 2011'de patlak veren iç savaşın başlamasından bu yana ilk defa ülkeye ziyarette bulunan Al Nahyan, rejim lideri Beşşar Esad ile görüştü; taraflar arasında çeşitli alanlarda ilişkilerin geliştirilmesinin yanı sıra bölgesel ve uluslararası konular ele alındı.

ABD'den, BAE'li bakanın Esad ile görüşmesine tepki: Utanç verici

"BM KARARLARINI UYGULAYIN"

Öte yandan, bu görüşme sonrası ABD Senatosu Dış İlişkiler Komitesi Kıdemli Üyesi Jim Risch, Twitter hesabından açıklama yaptı. Risch "Esad ile ilişkileri normalleştirmeye yanaşan ülkelerin sayısının artması utanç verici. Rejimin, Suriyeli sivillere yönelik şiddetini görmezden gelen BAE ve diğerleri, normalleşmeye yönelik herhangi bir adım atmadan önce 2254 sayısı Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi kararının uygulanması için çalışmalı" ifadelerini kullandı.

 

 

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...