Singapur'dan Covid-19 kararı: Aşı olmayana tedavi paralı

Singapur'dan Covid-19 kararı: Aşı olmayana tedavi paralı

DÜNYA Haberleri

Singapur'da vaka sayıları artmaya devam edince hükûmet, aşı olmamayı seçenlerin Covid-19 kaynaklı tıbbi faturalarını artık ödemeyeceğini açıkladı.

Singapur’da “isteğe bağlı olarak aşılanmamış” koronavirüs hastalarından ücret alınmaya başlıyor. Guardian’ın haberine göre, hükûmet yetkilileri, aşılanmamış kişilerin yoğun bakıma ihtiyaç duyanların “büyük çoğunluğunu” oluşturduğunu ve “sağlık kaynakları üzerindeki baskıya orantısız şekilde katkıda bulunduğunu” belirtti.

Singapur'dan Covid-19 kararı: Aşı olmayana tedavi paralı
Singapur'da salgının başından bu yana toplam 211 bin vaka görünürken, 551 kişi hayatını kaybetti

Ülkede şu anda Singapurluların yanı sıra daimî ikamet edenler ve uzun süreli vize sahiplerinin, Covid-19 testleri yurt dışından döndükten kısa süre sonra pozitif çıkanlar hariç, bütün tıbbi maliyetleri devlet tarafından karşılanıyor. Ancak hükûmet, 8 Aralık’tan itibaren “isteğe bağlı olarak aşılanmamış hastalardan ücret almaya başlayacağını” bildirdi. Aşı için uygun olmayan kişiler için ise tıbbi faturalar ödenmeye devam edecek. Hükûmet ayrıca 31 Aralık’a kadar kısmen aşılanmış kişilere ikinci dozu olmaları için zaman vererek faturayı ödeyecek.


Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...