Felçli hastalara umut olacak tedavi! Yeniden yürüdüler

Düzenleyen: / Kaynak: Daily Mail
Felçli hastalara umut olacak tedavi! Yeniden yürüdüler

DÜNYA Haberleri  / Daily Mail

ABD'li bilim adamları tarafından geliştirilen bir tedavi felçli hastalar için umut oldu. Omurilik sıvısı hücrelerinin yeniden yapılandırılması ile gerçekleştirilen tedavi felçli fareler üzerinde denenirken, farelerin 4 hafta içinde yeniden yürümeye başladığı gözlendi.

ABD'li bilim adamlarında oluşan bir ekip tarafından hazırlanan rapora göre, hücrelerin yenilenmesini destekleyen yeni bir tedavi, omurga yaralanması olan farelerde felci yok etti ve 4 hafta içinde yeniden yürümelerini sağladı.

FARELER ESKİSİ GİBİ YÜRÜMEYE BAŞLADI

Northwestern Üniversitesi bilim adamları, omurgalarında bir kesi yapıldıktan 24 saat sonra laboratuar farelerinin omuriliklerini çevreleyen dokuya bir jel enjekte etti.

Dört hafta sonra, tedaviyi alan fareler, yaralanmadan önceki kadar iyi yürüme yeteneklerini yeniden kazandı.

Yeni yayınlanan araştırmanın arkasındaki bilim insanlarından oluşan ekip gelecek yıl Gıda ve İlaç İdaresi'ne başvurmayı umuyor.

Ekip, hücreleri desteklemekten sorumlu dokuyu çevreleyen doğal olarak oluşan molekül ağının mimarisini taklit etmek için nanofiberler kullandı.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: Daily Mail
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...